Reseadapter och eluttag i Island

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Island, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Island. Den typ eller de typer av eluttag som används i Island är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Island samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇮🇸

Reseadapter behövs inte till eluttag i Island

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Island så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Island använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Island samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Island. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Island. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Island

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Island, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Island.

Att besöka Island som turist

Island är ett populärt resmål av många skäl. Ett skäl är att det är lätt att ta sig dit från de flesta större städer i Europa. Island är också ett mycket varierat land med något att erbjuda alla. Det finns berg och glaciärer i norr, varma källor och vattenfall i söder och massor av historia och kultur att utforska däremellan. Island är också ett mycket säkert land att resa i, med låg brottslighet och vänlig lokalbefolkning.

Några av de mest kända attraktionerna på Island finns bland annat den blå lagunen, Reykjavik och norrskenet. Blå lagunen är ett konstgjort geotermiskt spa som är ett av de mest populära turistmålen på Island. Reykjavik är Islands huvudstad och är full av intressanta butiker, restauranger och barer. Norrskenet är ett naturfenomen som kan ses på himlen över Island från september till april.

Om du är ute efter ett äventyr är Island det perfekta resmålet. Det finns gott om aktiviteter som håller dig sysselsatt, från vandring och skidåkning till ridning och valskådning. Du kan också utforska landets rika kultur och historia genom att besöka landets många museer och historiska platser. Oavsett vad du är intresserad av, kommer Island att vara tilltalande.