Reseadapter och eluttag i Irland

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Irland, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Irland. Den typ eller de typer av eluttag som används i Irland är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Irland samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Irland? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Irland till Sverige.

🇮🇪

Reseadapter behövs till eluttag i Irland

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Irland så måste du ta med en reseadapter, då de i Irland använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Irland.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Irland som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Irland.

Reseadapter som passar eluttag i Irland

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Irland, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Irland. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Irland.

Reseadapter Irland till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Irland i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Irland till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Irland. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Irland

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Irland, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Irland.

Att besöka Irland som turist

Irland är ett mycket populärt resmål för resenärer. Några av anledningarna till detta är att det är ett mycket vackert land med många intressanta platser att besöka och att folket är mycket vänligt och välkomnande. En annan anledning är att det är ett mycket säkert land att resa i och att det finns många olika aktiviteter och attraktioner att njuta av.

Några av de mest populära platserna att besöka på Irland är Dublin, som är huvudstad och hemvist för många av landets mest kända landmärken, t.ex. Trinity College och Guinness Storehouse. Belfast är ett annat populärt resmål, eftersom det är Nordirlands huvudstad och har en mycket rik historia. Det finns också många vackra kuststäder det finns många små städer och byar att utforska, till exempel Galway och Dingle, och landsbygden är full av böljande kullar och charmiga sjöar.

Irland är en fantastisk plats att besöka året runt, men det är särskilt vackert på våren och sommaren när vädret är varmt och landskapet är grönt. Det finns också många festivaler och evenemang som äger rum under som till exempel paraden på St Patrick's Day i Dublin och Galway Arts Festival. Så om du letar efter ett fantastiskt resmål som erbjuder något för alla är Irland definitivt värt att överväga!

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Irlands eluttag. 😊