Resmål/Reseadapter/Indonesien

Reseadapter och eluttag i Indonesien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Indonesien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Indonesien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Indonesien är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Indonesien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇮🇩

Reseadapter behövs inte till eluttag i Indonesien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Indonesien så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Indonesien använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Indonesien samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Indonesien. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Indonesien. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Indonesien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Indonesien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Indonesien.

Att besöka Indonesien som turist

Indonesien är ett land i Sydostasien som är populärt bland resenärer. Landet har många vackra stränder och öar som är perfekta för semester. Dessutom är Indonesien hemvist för några av världens mest intressanta och varierande kulturer. Detta gör landet till en utmärkt plats att utforska och lära sig om nya saker.

Det finns några saker att tänka på när du reser till Indonesien. För det första är landet mycket stort och det finns mycket att se och göra. Detta kan vara överväldigande för vissa resenärer. Det är viktigt att planera din resa noggrant och se till att du har tillräckligt med tid för att se allt du vill se. För det andra är Indonesien ett det är ett tropiskt land och det kan vara mycket varmt och fuktigt. Se till att packa lätta kläder och solskyddsmedel och drick mycket vatten för att hålla dig återfuktad.

Slutligen är Indonesien ett relativt prisvärt land att resa till. Det finns många budgetvänliga boende- och matalternativ. Så om du letar efter ett prisvärt tropiskt semestermål är Indonesien ett mycket trevligt alternativ.