Reseadapter och eluttag i Hongkong

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Hongkong, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Hongkong. Den typ eller de typer av eluttag som används i Hongkong är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Hongkong samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Hongkong? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Hongkong till Sverige.

🇭🇰

Reseadapter behövs till eluttag i Hongkong

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Hongkong så måste du ta med en reseadapter, då de i Hongkong använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Hongkong.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Hongkong som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Hongkong.

Reseadapter som passar eluttag i Hongkong

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Hongkong, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Hongkong. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Hongkong.

Reseadapter Hongkong till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Hongkong i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Hongkong till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Hongkong. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Hongkong

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Hongkong, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Hongkong.

Att besöka Hongkong som turist

Hongkong är ett populärt resmål för turister eftersom det har en mångsidig kultur, utsökt mat och en fantastisk skyline. Besökare kan utforska den pulserande stadskärnan, där det finns skyskrapor, livliga gator och lokalbefolkningen som går sin vardag till mötes. Eller så kan de fly till de lugnare stadsdelarna på de avlägsna öarna.

Någonting som också är populärt är nattlivet. Det finns många barer, klubbar och restauranger som håller öppet sent. Om du är ute efter lite spänning är Hongkong platsen att vara på!

Det finns också ett antal sevärdheter som är värda att besöka. Victoria Peak erbjuder en fantastisk utsikt över staden och hamnen, medan linbanan Ngong Ping 360 tar passagerarna med på en resa genom bergen till en traditionell by. Om du är ute efter historia och kultur finns det gott om det i Hongkong också!

Så oavsett om du är ute efter en storstadssemester eller en äventyrssemester är Hongkong definitivt värt att överväga. Boka din resa idag och gör dig redo att utforska en av de mest fantastiska platserna på jorden!

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Hongkongs eluttag. 😊