Resmål/Reseadapter/Guinea-Bissau

Reseadapter och eluttag i Guinea-Bissau

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Guinea-Bissau, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Guinea-Bissau. Den typ eller de typer av eluttag som används i Guinea-Bissau är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Guinea-Bissau samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇬🇼

Reseadapter behövs inte till eluttag i Guinea-Bissau

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Guinea-Bissau så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Guinea-Bissau använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Guinea-Bissau samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Guinea-Bissau. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Guinea-Bissau. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Guinea-Bissau

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Guinea-Bissau, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Guinea-Bissau.

Att besöka Guinea-Bissau som turist

Guinea-Bissau är ett litet land på Afrikas västkust. Landet är populärt bland turister för sina orörda stränder, sitt kristallklara vatten och sin frodiga regnskog. Guinea-Bissau erbjuder en mängd olika aktiviteter för turister, bland annat bad, fiske, vandring och fågelskådning. Landet är också hemvist för ett antal intressanta historiska platser, som t.ex. fortet São João Baptista de Ajudá och revolutionsmuseet.

Guinea-Bissau är ett utmärkt resmål för dem som letar efter en avslappnad och vacker miljö där de kan njuta av lite tid bort från vardagens stress och hetta.

Den bästa tiden att besöka Guinea-Bissau är under den torra säsongen, som pågår från november till april. Det är då vädret är som bäst och dagarna är fyllda av solsken. Men även under den våta säsongen, som pågår från maj till oktober, får landet mycket lite nederbörd och temperaturerna är fortfarande behagliga.