Reseadapter och eluttag i Guinea

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Guinea, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Guinea. Den typ eller de typer av eluttag som används i Guinea är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Guinea samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇬🇳

Reseadapter behövs inte till eluttag i Guinea

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Guinea så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Guinea använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Guinea samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Guinea. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Guinea. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Guinea

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Guinea, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Guinea.

Att besöka Guinea som turist

Guinea är ett populärt turistmål för dem som vill uppleva äventyr. Det finns många olika saker att se och göra i landet, bland annat att utforska de frodiga regnskogarna, vandra till aktiva vulkaner och simma med delfiner. Guinea är också hemvist för några av världens vänligaste människor, och besökare kan förvänta sig ett varmt välkomna vart de än går.

Om du letar efter ett spännande och exotiskt resmål bör Guinea definitivt finnas med på din lista. Med sitt varierande utbud av attraktioner finns det något som passar allas smak.

Den bästa tiden att besöka Guinea är under den torra säsongen från november till april. Det finns dock fortfarande mycket att göra under den våta säsongen, och många besökare uppskattar de svalare temperaturerna.