Reseadapter och eluttag i Guatemala

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Guatemala, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Guatemala. Den typ eller de typer av eluttag som används i Guatemala är Typ A, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Guatemala samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Guatemala? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Guatemala till Sverige.

🇬🇹

Reseadapter behövs till eluttag i Guatemala

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Guatemala så måste du ta med en reseadapter, då de i Guatemala använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Guatemala.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Guatemala inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Guatemala.

Reseadapter som passar eluttag i Guatemala

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Guatemala. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Guatemala.

Reseadapter Guatemala till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Guatemala i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Guatemala till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Guatemala. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Guatemala

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Guatemala, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Guatemala.

Att besöka Guatemala som turist

Guatemala är ett av de mest populära turistmålen i Centralamerika. Det är känt för sin livliga kultur, fantastiska natur och utsökta mat. Det finns massor av saker att se och göra i Guatemala, från att besöka gamla mayaruiner till att vandra i regnskogen. Om du letar efter en unik och minnesvärd reseupplevelse är Guatemala den perfekta platsen att besöka.

Den bästa tiden att besöka Guatemala är under den torra säsongen, som pågår från november till april. Detta är den mest populära tiden på året för turister, så du kommer att märka att priserna är högre och att boendena är mer överfulla. Vädret är dock vanligtvis mycket behagligt under denna tid och risken för regn är mindre. Om du vill spara pengar kan du besöka under den våta säsongen, som pågår från maj till oktober. Priserna är lägre under denna tid, men du måste vara beredd på regnigt väder.

Oavsett när du bestämmer dig för att besöka Guatemala kommer du garanterat att få en fantastisk och minnesvärd upplevelse. Detta vackra land har något att erbjuda alla, från äventyrslystna till historieintresserade.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Guatemalas eluttag. 😊