Resmål/Reseadapter/Guadeloupe

Reseadapter och eluttag i Guadeloupe

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Guadeloupe, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Guadeloupe. Den typ eller de typer av eluttag som används i Guadeloupe är Typ C, Typ D och Typ E, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Guadeloupe samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇬🇵

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Guadeloupe

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Guadeloupe så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Guadeloupe bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Guadeloupe.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Guadeloupe samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Guadeloupe. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Guadeloupe

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Guadeloupe. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Guadeloupe.

Eluttag som används i Guadeloupe

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Guadeloupe, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Guadeloupe.Illustration av eluttag Typ D som används i Guadeloupe.Illustration av eluttag Typ E som används i Guadeloupe.

Att besöka Guadeloupe som turist

Guadeloupe är ett populärt resmål för dem som vill uppleva den karibiska kulturen. Ön har vackra stränder och ett tropiskt klimat, vilket gör den till en perfekt plats för att koppla av och njuta av solen. Dessutom finns det gott om saker att göra på Guadeloupe, från vandring och bad till shopping och restauranger.

Den bästa tiden att besöka Guadeloupe är mellan december och april, då vädret är varmt och torrt. Priserna på boende och flyg är dock vanligtvis högre under denna period. Om du vill spara pengar kan du överväga att besöka mellan maj och november, då regn är vanligare men priserna är lägre.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Guadeloupes eluttag. 😊