Reseadapter och eluttag i Grönland

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Grönland, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Grönland. Den typ eller de typer av eluttag som används i Grönland är Typ K, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Grönland samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇬🇱

Reseadapter behövs inte till eluttag i Grönland

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Grönland så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Grönland använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Grönland samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Grönland. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Grönland. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Grönland

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Grönland, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ K som används i Grönland.

Att besöka Grönland som turist

Grönland är ett avlägset och glest befolkat land i norra Atlanten. Trots sin ringa storlek är det ett av världens mest populära turistmål. Detta beror delvis på dess fantastiska naturlandskap, inklusive höga glaciärer, vidsträckta arktiska tundror och orörda kustvatten. Grönland erbjuder också en mängd kulturella och historiska sevärdheter, inklusive gamla vikingaboplatser och inuitbyar.

Trots sitt avlägsna läge är Grönland lätt att nå med flyg från större städer i Europa och Nordamerika. Besökare kan också dra nytta av de många kryssningar som trafikerar vattnen runt landet.

Den bästa tiden att besöka Grönland beror på vad du vill se och göra. Sommarmånaderna är den varmaste och mest populära tiden att besöka, eftersom det är då som de flesta av landets attraktioner är öppna. Det är dock också den mest trafikerade tiden på året, så det kan vara svårare att få tag på boende och flyg. Om du letar efter en lugnare om du vill resa, är vår- och höstsäsongerna idealiska. Vintern är också en utmärkt tid att besöka Grönland, då du kan uppleva landets naturliga skönhet i all sin vilda och oförstörda prakt.