Reseadapter och eluttag i Gibraltar

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Gibraltar, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Gibraltar. Den typ eller de typer av eluttag som används i Gibraltar är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Gibraltar samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Gibraltar? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Gibraltar till Sverige.

🇬🇮

Reseadapter behövs till eluttag i Gibraltar

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Gibraltar så måste du ta med en reseadapter, då de i Gibraltar använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Gibraltar.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Gibraltar som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Gibraltar.

Reseadapter som passar eluttag i Gibraltar

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Gibraltar, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Gibraltar. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Gibraltar.

Reseadapter Gibraltar till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Gibraltar i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Gibraltar till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Gibraltar. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Gibraltar

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Gibraltar, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Gibraltar.

Att besöka Gibraltar som turist

Gibraltar är ett populärt resmål för människor som vill ha en solig semester. Vädret är vanligtvis varmt och soligt, och det finns gott om saker att göra i Gibraltar. Det finns också gott om ställen att äta, dricka och shoppa på.

Den bästa tiden att besöka Gibraltar är mellan april och oktober. Då är vädret som bäst. Det är dock också den mest trafikerade tiden på året, så du kan behöva boka ditt boende i förväg.

Om du är ute efter en billigare semester kan du besöka Gibraltar mellan november och mars. Vädret är inte lika bra under denna tid, men du kommer att upptäcka att hotellpriserna är lägre.

Gibraltar är ett litet land, men det finns mycket att se och göra. Gibraltarklippan är det mest kända landmärket i landet. Du kan ta en linbana till toppen av klippan eller gå upp till fots. Det finns också gott om grottor och tunnlar att utforska. Stränderna i Gibraltar är också värda ett besök. Catalan Bay är en av de mest populära stränderna, och det finns också gott om restauranger och barer i området.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Gibraltars eluttag. 😊