Reseadapter och eluttag i Gambia

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Gambia, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Gambia. Den typ eller de typer av eluttag som används i Gambia är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Gambia samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Gambia? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Gambia till Sverige.

🇬🇲

Reseadapter behövs till eluttag i Gambia

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Gambia så måste du ta med en reseadapter, då de i Gambia använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Gambia.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Gambia som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Gambia.

Reseadapter som passar eluttag i Gambia

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Gambia, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Gambia. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Gambia.

Reseadapter Gambia till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Gambia i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Gambia till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Gambia. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Gambia

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Gambia, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Gambia.

Att besöka Gambia som turist

Gambia är ett populärt turistmål av flera olika skäl. Ett skäl är att det är ett mycket prisvärt resmål, ett annat är att det finns vackra landskap och ett vackert djurliv. Dessutom är Gambias kultur rik och varierad, vilket gör det till en intressant plats att utforska. Slutligen är Gambias befolkning varm och välkomnande, så att besökarna känner sig som hemma.

Om du letar efter ett prisvärt, vackert och kulturellt rikt resmål är Gambia ett utmärkt val. Du kommer att hitta mycket att se och göra, och du kommer att känna dig välkommen av de vänliga människorna som bor där.

Den bästa tiden att besöka Gambia är mellan november och februari, då vädret är svalt och torrt. Detta är dock också den mest trafikerade tiden på året, så om du vill undvika folkmassorna kan du besöka landet under mellansäsongen (mars-april eller oktober-november), då vädret fortfarande är behagligt men det finns färre turister.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Gambias eluttag. 😊