Reseadapter och eluttag i Gabon

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Gabon, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Gabon. Den typ eller de typer av eluttag som används i Gabon är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Gabon samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇬🇦

Reseadapter behövs inte till eluttag i Gabon

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Gabon så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Gabon använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Gabon samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Gabon. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Gabon. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Gabon

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Gabon, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Gabon.

Att besöka Gabon som turist

Gabon blir ett alltmer populärt turistmål. Detta lilla land ligger på Afrikas västkust och erbjuder en fantastisk natur och ett brett utbud av vilda djur. I huvudstaden Libreville finns en blandning av kolonial och modern arkitektur, och det finns gott om restauranger, barer och nattklubbar som vänder sig till turister. Gabons stränder är några av de bästa i Afrika, och det finns också flera nationalparker som är värda att besöka. Om du letar efter en annorlunda semester kan Gabon vara det perfekta resmålet. Med sin oförstörda naturskönhet och vänliga befolkning är det inte konstigt att fler och fler människor upptäcker denna dolda pärla.

Den bästa tiden att besöka Gabon är under torrperioden, som pågår från juni till september. Det är också den mest hektiska tiden på året för turism, så se till att boka boende och flyg i förväg. Trots sin växande popularitet är Gabon fortfarande ett relativt oupptäckt land. Så om du letar efter ett resmål utanför de upptrampade spåren kan Gabon absolut vara ett alternativ.