Resmål/Reseadapter/Franska Polynesien

Reseadapter och eluttag i Franska Polynesien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Franska Polynesien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Franska Polynesien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Franska Polynesien är Typ A, Typ B och Typ E, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 110/220 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Franska Polynesien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Franska Polynesien? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Franska Polynesien till Sverige.

🇵🇫

Reseadapter behövs till eluttag i Franska Polynesien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Franska Polynesien så måste du ta med en reseadapter, då de i Franska Polynesien använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Franska Polynesien.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Franska Polynesien inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Franska Polynesien.

Reseadapter som passar eluttag i Franska Polynesien

Reseadapter för eluttag Typ B

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Franska Polynesien, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Franska Polynesien. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Franska Polynesien.

Reseadapter Franska Polynesien till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Franska Polynesien i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Franska Polynesien till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Franska Polynesien. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Franska Polynesien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Franska Polynesien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Franska Polynesien.Illustration av eluttag Typ B som används i Franska Polynesien.Illustration av eluttag Typ E som används i Franska Polynesien.

Att besöka Franska Polynesien som turist

Franska Polynesien är ett populärt turistmål eftersom det är hemvist för några av världens vackraste och mest orörda landskap. Öarna är täckta av frodiga, gröna regnskogar och det kristallklara vattnet vimlar av färgglada korallrev och tropiska fiskar.

Den bästa tiden under året att besöka Franska Polynesien är från maj till oktober, då vädret är svalare och det regnar mindre. Det är dock också den mest trafikerade tiden på året, så det är viktigt att boka boende i förväg.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Franska Polynesiens eluttag. 😊