Resmål/Reseadapter/Franska Guyana

Reseadapter och eluttag i Franska Guyana

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Franska Guyana, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Franska Guyana. Den typ eller de typer av eluttag som används i Franska Guyana är Typ C, Typ D och Typ E, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Franska Guyana samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇬🇫

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Franska Guyana

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Franska Guyana så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Franska Guyana bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Franska Guyana.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Franska Guyana som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Franska Guyana.

Reseadapter som passar eluttag i Franska Guyana

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Franska Guyana. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Franska Guyana.

Eluttag som används i Franska Guyana

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Franska Guyana, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Franska Guyana.Illustration av eluttag Typ D som används i Franska Guyana.Illustration av eluttag Typ E som används i Franska Guyana.

Att besöka Franska Guyana som turist

Trots att Franska Guyana är ett av de mindre kända länderna i Sydamerika är det på väg att bli ett populärt turistmål. Med sin närhet till Brasilien och den enkla tillgängligheten med flyg är det inte konstigt att folk börjar upptäcka detta unika hörn av världen. Franska Guyana erbjuder en mängd naturliga attraktioner, bland annat orörd regnskog, vackra stränder och ett fantastiskt djurliv. Kombinera detta med en avslappnad, avslappnad atmosfär och du har det perfekta receptet för en avkopplande semester.

Om du letar efter en plats att luta dig tillbaka och koppla av på är Franska Guyana definitivt platsen för dig. Med sitt fantastiska landskap och sin uppsjö av aktiviteter för att hålla dig sysselsatt är det ingen tvekan om att Franska Guyana är en fantastisk plats.

Den bästa tiden att besöka Franska Guyana är under den torra säsongen, som pågår från december till april. Men även under den våta säsongen (maj till november) är vädret fortfarande behagligt och det finns mycket att se och göra.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Franska Guyanas eluttag. 😊