Resmål/Reseadapter/Förenade arabemiraten

Reseadapter och eluttag i Förenade arabemiraten

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Förenade arabemiraten, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Förenade arabemiraten. Den typ eller de typer av eluttag som används i Förenade arabemiraten är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Förenade arabemiraten samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Förenade arabemiraten? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Förenade arabemiraten till Sverige.

🇦🇪

Reseadapter behövs till eluttag i Förenade arabemiraten

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Förenade arabemiraten så måste du ta med en reseadapter, då de i Förenade arabemiraten använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Förenade arabemiraten.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Förenade arabemiraten som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Förenade arabemiraten.

Reseadapter som passar eluttag i Förenade arabemiraten

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Förenade arabemiraten, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Förenade arabemiraten. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Förenade arabemiraten.

Reseadapter Förenade arabemiraten till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Förenade arabemiraten i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Förenade arabemiraten till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Förenade arabemiraten. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Förenade arabemiraten

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Förenade arabemiraten, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Förenade arabemiraten.

Att besöka Förenade arabemiraten som turist

Förenade Arabemiraten är populärt bland resenärer av många olika skäl. Ett av de viktigaste skälen är att det är hemvist för några av de vackraste och mest orörda stränderna i världen. Landet är också känt för sina lyxhotell och resorts, som erbjuder några av de bästa boendena i regionen. Dessutom är Förenade Arabemiraten en utmärkt plats för att uppleva traditionell arabisk kultur och matlagning.

Den bästa tiden att besöka Förenade Arabemiraten är under vintermånaderna, då temperaturen är svalare och det regnar mindre. Sommarmånaderna kan vara extremt varma och fuktiga, vilket gör det svårt att njuta av utomhuslivet.

Om du letar efter en plats där du kan koppla av och njuta av några av världens vackraste stränder är Förenade Arabemiraten det perfekta resmålet för dig.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Förenade arabemiratens eluttag. 😊