Reseadapter och eluttag i Finland

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Finland, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Finland. Den typ eller de typer av eluttag som används i Finland är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Finland samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇫🇮

Reseadapter behövs inte till eluttag i Finland

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Finland så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Finland använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Finland samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Finland. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Finland. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Finland

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Finland, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Finland.

Att besöka Finland som turist

Finland är ett mycket populärt resmål, särskilt bland europeiska resenärer. En av orsakerna till detta är att Finland är ett mycket säkert land att besöka, med låg brottslighet och liten politisk instabilitet. Dessutom är Finland ett vackert land med ett överflöd av naturliga landskap. Huvudstaden Helsingfors är också ett stort kulturellt centrum med många intressanta museer och restauranger. Slutligen är Finland känt för sitt vänliga och välkomnande folk, vilket gör det till ett utmärkt land att besöka för resenärer som vill uppleva finsk kultur.

Den bästa tiden att besöka Finland beror på vad du vill göra. Om du vill njuta av sommaren och uppleva midnattssolen kan du besöka Finland mellan maj och augusti. Om du är intresserad av skidåkning eller andra vinteraktiviteter är december till mars den bästa tiden att åka. Oavsett när du besöker, se till att ta med dig varma kläder eftersom temperaturerna kan vara ganska låga rent generellt sett.