Reseadapter och eluttag i Etiopien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Etiopien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Etiopien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Etiopien är Typ F, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Etiopien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇪🇹

Reseadapter behövs inte till eluttag i Etiopien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Etiopien så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Etiopien använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Etiopien inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Etiopien.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Etiopien. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Etiopien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Etiopien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ F som används i Etiopien.

Att besöka Etiopien som turist

Etiopien är ett land som ligger på Afrikas horn. Det är ett av världens äldsta länder och har en rik kultur som lockar turister från hela världen. Några av de populära turistattraktionerna i Etiopien är de gamla monolitiska kyrkorna i Lalibela, de klipphuggna kyrkorna i Gheralta, simienbergen och Danakil-depressionen.

Etiopien är ett kontrastrikt land med en mängd olika landskap som sträcker sig från de grönskande högländerna till Danakildepressionens torra öknar. Landet har också ett brett utbud av vilda djur, bland annat lejon, elefanter och noshörningar. Etiopien är ett utmärkt resmål för dem som älskar äventyr och natur.

Den bästa tiden att besöka Etiopien är mellan oktober och februari när vädret är svalt och torrt. Landet kan besökas under hela året, men temperaturen kan vara mycket varm under månaderna mars-maj.