Reseadapter och eluttag i England

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i England, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker England. Den typ eller de typer av eluttag som används i England är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i England samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från England? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter England till Sverige.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Reseadapter behövs till eluttag i England

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till England så måste du ta med en reseadapter, då de i England använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i England.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i England som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i England.

Reseadapter som passar eluttag i England

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i England, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i England. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i England.

Reseadapter England till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från England i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från England till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från England. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i England

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i England, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i England.

Att besöka England som turist

England är ett mycket populärt resmål för människor över hela världen. Det finns många skäl till detta, men några av de viktigaste skälen är att England har mycket att erbjuda turisterna. Det finns historiska landmärken och platser som Stonehenge och Westminster Abbey, samt vacker landsbygd och havsområden som Lake District och Cornwall. Samtidigt är England också ett mycket modernt land med ett livligt kultur- och nattliv. Vare sig du är ute efter historia, kultur eller bara ett trevligt nöje har England garanterat något för dig.

Om du funderar på att planera en resa till England finns det några saker du bör tänka på. Först och främst, England är ett mycket populärt resmål, så det är viktigt att du bokar ditt boende och dina researrangemang i god tid. För det andra, även om engelska är det dominerande språket som talas i England finns det också många andra språk som talas i hela landet. Därför är det alltid en bra idé att fräscha upp dina språkkunskaper innan du reser. Slutligen är England det är ett stort land, så det är viktigt att göra lite research och planera din resplan i förväg så att du får ut det mesta av din tid där.

Den bästa tiden att besöka England beror på vad du vill få ut av din resa. Om du är intresserad av att se de historiska landmärkena och platserna är sommarmånaderna i allmänhet den bästa tiden att besöka. Om du däremot är mer intresserad av att utforska landsbygden och njuta av friluftslivet kan våren eller hösten vara ett bättre alternativ. Oavsett vilken tid på året men England har garanterat något att erbjuda alla.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Englands eluttag. 😊