Resmål/Reseadapter/Elfenbenskusten

Reseadapter och eluttag i Elfenbenskusten

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Elfenbenskusten, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Elfenbenskusten. Den typ eller de typer av eluttag som används i Elfenbenskusten är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Elfenbenskusten samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇨🇮

Reseadapter behövs inte till eluttag i Elfenbenskusten

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Elfenbenskusten så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Elfenbenskusten använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Elfenbenskusten samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Elfenbenskusten. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Elfenbenskusten. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Elfenbenskusten

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Elfenbenskusten, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Elfenbenskusten.

Att besöka Elfenbenskusten som turist

Elfenbenskusten är ett populärt resmål för människor som älskar sol, hav och sand. Landet är känt för sina vackra stränder, korallrev och palmkantade öar. Landet har ett tropiskt klimat, vilket gör det till ett perfekt resmål året runt. I Elfenbenskusten finns det ett antal aktiviteter som du kan njuta av, till exempel simning, solbadning, vindsurfing, fiske och dykning. För dem som älskar att utforska finns det gott om möjligheter att besöka landets regnskogar och nationalparker.

Om du är ute efter en mer kulturell upplevelse finns i Elfenbenskusten följande platser att besöka: Storstaden Abidjan, där det finns ett antal intressanta museer och monument. Tidigare franska kolonialstäder som Grand-Bassam och Assinie-Mafia, samt huvudstaden Yamoussoukro är också mycket intressanta att besöka.

Den bästa tiden att besöka Elfenbenskusten är under torrperioden, som sträcker sig från november till mars. Men om du är ute efter fynd kan du besöka landet under lågsäsongen, som pågår från maj till oktober. Så om sol, hav och sand är din grej, se till att lägga till Elfenbenskusten till din lista över framtida resmål!