Resmål/Reseadapter/Ekvatorialguinea

Reseadapter och eluttag i Ekvatorialguinea

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Ekvatorialguinea, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Ekvatorialguinea. Den typ eller de typer av eluttag som används i Ekvatorialguinea är Typ E, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Ekvatorialguinea samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇬🇶

Reseadapter behövs till eluttag i Ekvatorialguinea

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Ekvatorialguinea så måste du ta med en reseadapter, då de i Ekvatorialguinea använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Ekvatorialguinea.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Ekvatorialguinea samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Ekvatorialguinea. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Ekvatorialguinea

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Ekvatorialguinea. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Ekvatorialguinea.

Eluttag som används i Ekvatorialguinea

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Ekvatorialguinea, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ E som används i Ekvatorialguinea.

Att besöka Ekvatorialguinea som turist

Ekvatorialguinea är ett litet land i Centralafrika. Trots sin storlek är det ett populärt turistmål tack vare sina många vackra stränder och tropiska skogar. Landet är också hemvist för en mängd olika djur, bland annat gorillor, schimpanser och elefanter. Ekvatorialguinea erbjuder något för alla, från spännande äventyrsaktiviteter till avkopplande strandsemester.

Den bästa tiden att besöka Ekvatorialguinea är under den torra säsongen, som sträcker sig från november till april. Detta är landets högsäsong för turister, så räkna med högre priser och att boendet snabbt blir fullbokat. Om du vill undvika folkmassorna kan du dock fortfarande njuta av en trevlig semester i Ekvatorialguinea utanför denna period. Regnperioden pågår från maj till oktober, och även om det regnar mycket under den här tiden, så är det oftast bara några timmar per dag.

Om du letar efter ett oförglömligt afrikanskt äventyr är Ekvatorialguinea det perfekta resmålet. Med sina vackra stränder, frodiga regnskogar och ett varierat djurliv har landet något att erbjuda alla.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Ekvatorialguineas eluttag. 😊