Reseadapter och eluttag i Egypten

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Egypten, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Egypten. Den typ eller de typer av eluttag som används i Egypten är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Egypten samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇪🇬

Reseadapter behövs inte till eluttag i Egypten

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Egypten så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Egypten använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Egypten samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Egypten. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Egypten. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Egypten

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Egypten, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Egypten.

Att besöka Egypten som turist

Egypten är ett land i Nordafrika som är populärt bland resenärer. Det är känt för sin antika arkitektur och sina monument, som pyramiderna i Giza. Landet har också en rik kultur och historia, vilket syns i dess mat, musik och konst. Egypten är ett utmärkt land att besöka om du är intresserad av att lära dig om forntida civilisationer.

Den bästa tiden att besöka Egypten är mellan oktober och april, då vädret är svalare. Men om du vill undvika folkmassorna är det bäst att besöka landet under mellansäsongen, dvs. maj-september eller november-mars.