Resmål/Reseadapter/Demokratiska republiken Kongo

Reseadapter och eluttag i Demokratiska republiken Kongo

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Demokratiska republiken Kongo, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Demokratiska republiken Kongo. Den typ eller de typer av eluttag som används i Demokratiska republiken Kongo är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Demokratiska republiken Kongo samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇨🇩

Reseadapter behövs inte till eluttag i Demokratiska republiken Kongo

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Demokratiska republiken Kongo så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Demokratiska republiken Kongo använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Demokratiska republiken Kongo samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Demokratiska republiken Kongo. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Demokratiska republiken Kongo. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Demokratiska republiken Kongo

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Demokratiska republiken Kongo, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Demokratiska republiken Kongo.

Att besöka Demokratiska republiken Kongo som turist

Demokratiska republiken Kongo är ett hett turistmål för både äventyrare och upptäcktsresande. Landet är fyllt av naturliga underverk, till exempel Virunganationalparken, som är hemvist för bergsgorillor. Det finns också gott om historiska sevärdheter, till exempel den tidigare Katanga-järnvägen i Lubumbashi.

Den bästa tiden att besöka Demokratiska republiken i Kongo är under torrperioden, från juni till september. Var dock medveten om att vissa delar av landet är farliga eller rent av förbjudna att besöka på grund av konflikter eller instabilitet. Kontrollera med din researrangör eller resebyrå innan du bokar en resa.