Reseadapter och eluttag i Cypern

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Cypern, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Cypern. Den typ eller de typer av eluttag som används i Cypern är Typ G, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Cypern samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Cypern? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Cypern till Sverige.

🇨🇾

Reseadapter behövs till eluttag i Cypern

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Cypern så måste du ta med en reseadapter, då de i Cypern använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Cypern.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Cypern som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Cypern.

Reseadapter som passar eluttag i Cypern

Reseadapter för eluttag Typ G

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Cypern, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Cypern. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Cypern.

Reseadapter Cypern till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Cypern i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Cypern till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Cypern. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Cypern

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Cypern, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ G som används i Cypern.

Att besöka Cypern som turist

Varför ska man besöka Cypern som turist? För att det är ett vackert land med en fantastiskt rik historia! Under sitt långa och färgstarka förflutna, som sträcker sig från den tidiga bronsåldern fram till idag, har ön invaderats av otaliga civilisationer. Från soldater till handelsmän, resenärer till erövrare har cyprioterna alltid varit mottagliga för nykomlingar som ville dela idéer och kultur i utbyte mot möjligheten att göra nya upptäckter om sig själva. Och i dag är det fortfarande möjligt för utlänningar att assimilera sig i det dagliga livet på denna kustö utan att känna sig isolerade eller utestängda från "in"-folket - med måtta!

Cypern är också ett idealiskt resmål eftersom det finns vackra stränder, fantastisk arkitektur att utforska och en rik historia som man kan uppleva i de museer som finns i landet. Beroende på vilken plats du besöker finns det särskilda saker som kommer att intressera dig. Om du till exempel älskar att bada i havet ska du åka till kusten, men om du föredrar att se gamla civilisationer ska du åka inåt landet. Oavsett vilken sida av Cypern du väljer finns det något för alla!

Den bästa tiden att besöka Cypern är under våren eller hösten, eftersom vädret är svalare och det finns färre turister. Men om du är ute efter en livlig atmosfär ska du besöka ön under sommaren, då ön är full av besökare från hela världen!

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Cyperns eluttag. 😊