Reseadapter och eluttag i Colombia

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Colombia, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Colombia. Den typ eller de typer av eluttag som används i Colombia är Typ B, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 125 V respektive 60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Colombia samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Colombia? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Colombia till Sverige.

🇨🇴

Reseadapter behövs till eluttag i Colombia

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Colombia så måste du ta med en reseadapter, då de i Colombia använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Colombia.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Colombia inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Colombia.

Reseadapter som passar eluttag i Colombia

Reseadapter för eluttag Typ B

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Colombia, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Colombia. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Colombia.

Reseadapter Colombia till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Colombia i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Colombia till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Colombia. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Colombia

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Colombia, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ B som används i Colombia.

Att besöka Colombia som turist

Colombia är ett av de mest populära turistmålen i Sydamerika. Med sin fantastiska natur, mångsidiga kultur och vänliga befolkning är det inte konstigt att resenärer från hela världen strömmar till detta fantastiska land.

Några av de mest populära sevärdheterna i Colombia är staden Cartagena, kaffeplantagerna i Anderna och kolonialstäderna Bogota och Medellin. Landet är också hemvist för en mängd olika exotiska djur, bland annat tukaner, brålappar och jaguarer.

Förutom sin naturliga skönhet är Colombia känt för sin utsökta mat. Landets traditionella kök bygger på ingredienser som majs, potatis och kassava. Populära rätter inkluderar bande ja paisa, arepas, empanadas och sancocho.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Colombias eluttag. 😊