Resmål/Reseadapter/Caymanöarna

Reseadapter och eluttag i Caymanöarna

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Caymanöarna, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Caymanöarna. Den typ eller de typer av eluttag som används i Caymanöarna är Typ A, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Caymanöarna samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Caymanöarna? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Caymanöarna till Sverige.

🇰🇾

Reseadapter behövs till eluttag i Caymanöarna

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Caymanöarna så måste du ta med en reseadapter, då de i Caymanöarna använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Caymanöarna.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Caymanöarna inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Caymanöarna.

Reseadapter som passar eluttag i Caymanöarna

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Caymanöarna. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Caymanöarna.

Reseadapter Caymanöarna till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Caymanöarna i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Caymanöarna till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Caymanöarna. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Caymanöarna

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Caymanöarna, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Caymanöarna.

Att besöka Caymanöarna som turist

Caymanöarna är ett populärt turistmål som lockar människor från hela världen till det kristallklara vattnet och de vita sandstränderna. Öarna erbjuder något för alla, bland annat dykning i världsklass, snorkling, fiske och segling. Besökare kan också njuta av taxfree-shopping, golfspel och nattklubbsaktiviteter.

Caymanöarna består av tre huvudöar - Grand Cayman, Cayman Brac och Little Cayman. Grand Cayman är den största ön och den mest populära bland turister, medan Cayman Brac är en favoritplats för fågelskådare och naturälskare. Little Cayman är den lugnaste av de tre öarna och är perfekt för dig som vill koppla av på en avkopplande flykt.

Oavsett vilken ö du väljer att besöka kommer du garanterat att bli förälskad i Caymanöarna. Den bästa tiden att besöka Caymanöarna är mellan december och april, då vädret är varmt och torrt.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Caymanöarnas eluttag. 😊