Reseadapter och eluttag i Burundi

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Burundi, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Burundi. Den typ eller de typer av eluttag som används i Burundi är Typ E, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Burundi samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇧🇮

Reseadapter behövs till eluttag i Burundi

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Burundi så måste du ta med en reseadapter, då de i Burundi använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Burundi.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Burundi samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Burundi. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Burundi

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Burundi. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Burundi.

Eluttag som används i Burundi

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Burundi, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ E som används i Burundi.

Att besöka Burundi som turist

Burundi är populärt bland turister på grund av sin rika historia och kultur. Landet är också hemvist för en mängd olika djur och fåglar, vilket gör det till ett paradis för naturälskare. Dessutom är folket i Burundi varmt och välkomnande, vilket gör det till en fantastisk plats att besöka.

Den bästa tiden att besöka Burundi är under torrperioden, som pågår från juni till september. Men även under den våta säsongen är landet vackert och det finns massor av saker att se och göra.

Om du letar efter ett land som är rikt på historia och kultur är Burundi något för dig. Landet har ett antal historiska platser, inklusive huvudstaden Bujumbura, som en gång var ett centrum för slavhandel. Det finns också ett antal museer och gallerier i Burundi som ger en inblick i landets förflutna.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Burundis eluttag. 😊