Resmål/Reseadapter/Burma (Myanmar)

Reseadapter och eluttag i Burma (Myanmar)

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Burma (Myanmar), samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Burma (Myanmar). Den typ eller de typer av eluttag som används i Burma (Myanmar) är Typ A, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Burma (Myanmar) samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Burma (Myanmar)? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Burma (Myanmar) till Sverige.

🇲🇲

Reseadapter behövs till eluttag i Burma (Myanmar)

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Burma (Myanmar) så måste du ta med en reseadapter, då de i Burma (Myanmar) använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Burma (Myanmar).

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Burma (Myanmar) inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Burma (Myanmar).

Reseadapter som passar eluttag i Burma (Myanmar)

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Burma (Myanmar). Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Burma (Myanmar).

Reseadapter Burma (Myanmar) till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Burma (Myanmar) i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Burma (Myanmar) till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Burma (Myanmar). Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Burma (Myanmar)

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Burma (Myanmar), de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Burma (Myanmar).

Att besöka Burma (Myanmar) som turist

Myanmar blir ett alltmer populärt turistmål, bland annat tack vare sin rika kultur och fantastiska natur. Landet har en mängd olika attraktioner, från de antika templen i Bagan till de frodiga skogarna vid Inle Lake. Det finns något för alla i Myanmar, oavsett om du är ute efter en avkopplande strandsemester eller ett äventyr i det fria. Och med sitt vänliga folk och sina relativt låga priser är Myanmar ett prisvärt resmål. Så om du letar efter ett resmål utanför de upptrampade stigarna, se till att lägga till Myanmar på din lista.

Den bästa tiden att besöka Myanmar är mellan oktober och februari, då vädret är svalt och torrt. Mars till maj är den varma säsongen, medan juni till september är regnperioden. Den bästa tiden att besöka Myanmars badorter är från november till februari.

OBS! Sedan februari 2021 avråder UD från resor till Myanmar (Burma), läs mer här: https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/myanmar/reseinformation/ambassadens-reseinformation/.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Burma (Myanmar)s eluttag. 😊