Reseadapter och eluttag i Brasilien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Brasilien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Brasilien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Brasilien är Typ N och Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Brasilien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Brasilien? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Brasilien till Sverige.

🇧🇷

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Brasilien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Brasilien så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Brasilien bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Brasilien.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Brasilien inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Brasilien.

Reseadapter som passar eluttag i Brasilien

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Brasilien. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Brasilien.

Reseadapter Brasilien till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Brasilien i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Brasilien till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Brasilien. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Brasilien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Brasilien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ N som används i Brasilien.Illustration av eluttag Typ C som används i Brasilien.

Att besöka Brasilien som turist

Brasilien är ett mycket populärt resmål av många skäl. Ett av de viktigaste skälen är att landet erbjuder något för alla. Det finns ett varierat landskap med fantastiska stränder, tropiska regnskogar och imponerande berg. Dessutom har Brasilien en rik kultur och historia som syns i arkitekturen, konsten och musiken.

En annan anledning till att Brasilien är så populärt är att det är prisvärt. Det finns många billiga alternativ för boende, mat och transporter. Detta gör det möjligt för budgetmedvetna resenärer att njuta av allt som Brasilien har att erbjuda. Brasilien är dessutom ett relativt säkert land att besöka. Folket är vänligt och välkomnande och brottsligheten är relativt låg. Detta gör Brasilien till ett utmärkt resmål för både ensamresenärer och barnfamiljer.

Populära platser för turister i Brasilien

Många turister strömmar till Brasilien varje år för att uppleva landets livfulla kultur och fantastiska natur. Några av de mest populära platserna att besöka är Rio de Janeiro, med sina världsberömda stränder och fantastiska landskap, Salvador, som är hemvist för en rik afrikansk kultur och några av landets bästa maträtter, och Brasília, huvudstaden som är känd för sin modern arkitektur.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Brasiliens eluttag. 😊