Reseadapter och eluttag i Botswana

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Botswana, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Botswana. Den typ eller de typer av eluttag som används i Botswana är Typ D, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Botswana samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇧🇼

Reseadapter behövs till eluttag i Botswana

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Botswana så måste du ta med en reseadapter, då de i Botswana använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Botswana.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Botswana som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Botswana.

Reseadapter som passar eluttag i Botswana

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Botswana. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Botswana.

Eluttag som används i Botswana

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Botswana, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ D som används i Botswana.