Resmål/Reseadapter/Bosnien och Hercegovina

Reseadapter och eluttag i Bosnien och Hercegovina

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Bosnien och Hercegovina, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Bosnien och Hercegovina. Den typ eller de typer av eluttag som används i Bosnien och Hercegovina är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Bosnien och Hercegovina samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇧🇦

Reseadapter behövs inte till eluttag i Bosnien och Hercegovina

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Bosnien och Hercegovina så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Bosnien och Hercegovina använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Bosnien och Hercegovina samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Bosnien och Hercegovina. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Bosnien och Hercegovina. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Bosnien och Hercegovina

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Bosnien och Hercegovina, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Bosnien och Hercegovina.

Att besöka Bosnien och Hercegovina som turist

Bosnien och Hercegovina är ett populärt resmål för människor som letar efter en intressant och ny plats att utforska. Landet är hemvist för många olika kulturer och har en rik historia, vilket gör det till en fantastisk plats att besöka. Dessutom är landets naturliga skönhet något som man inte får missa. Om du letar efter en plats att besöka som ligger utanför den upptrampade vägen är Bosnien och Hercegovina definitivt värt att överväga.

Den bästa tiden att besöka Bosnien och Hercegovina är under sommaren, när vädret är varmt och landet står i full blom. Men om du vill undvika folkmassorna är våren eller hösten också bra tider att besöka.