Reseadapter och eluttag i Bolivia

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Bolivia, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Bolivia. Den typ eller de typer av eluttag som används i Bolivia är Typ A, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Bolivia samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Bolivia? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Bolivia till Sverige.

🇧🇴

Reseadapter behövs till eluttag i Bolivia

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Bolivia så måste du ta med en reseadapter, då de i Bolivia använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Bolivia.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Bolivia inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Bolivia.

Reseadapter som passar eluttag i Bolivia

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Bolivia. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Bolivia.

Reseadapter Bolivia till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Bolivia i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Bolivia till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Bolivia. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Bolivia

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Bolivia, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Bolivia.

Att besöka Bolivia som turist

Bolivia är ett mycket populärt resmål, särskilt för dem som vill uppleva en ny och annorlunda kultur. Landet har mycket att erbjuda besökarna, från sina fantastiskt vackra landskap till sin rika och livfulla historia. Det finns också gott om aktiviteter och attraktioner att njuta av i Bolivia, vilket gör det till den perfekta platsen för att utforska och upptäcka nya saker. Så om du letar efter en fantastisk och unik reseupplevelse, se till att lägga till Bolivia på din lista!

Den bästa tiden att besöka Bolivia är under torrperioden, som pågår från april till oktober. Men om du är ute efter svalare temperaturer är det ett bra alternativ att besöka landet under vintermånaderna (juni till augusti). Men oavsett vilken tid på året du väljer att besöka, se till att packa lämpligt eftersom vädret kan variera avsevärt från en region till en annan.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Bolivias eluttag. 😊