Reseadapter och eluttag i Bhutan

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Bhutan, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Bhutan. Den typ eller de typer av eluttag som används i Bhutan är Typ D, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Bhutan samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇧🇹

Reseadapter behövs till eluttag i Bhutan

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Bhutan så måste du ta med en reseadapter, då de i Bhutan använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Bhutan.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Bhutan som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Bhutan.

Reseadapter som passar eluttag i Bhutan

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Bhutan. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Bhutan.

Eluttag som används i Bhutan

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Bhutan, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ D som används i Bhutan.

Att besöka Bhutan som turist

Bhutan är ett litet land som ligger i östra Himalaya. Det är ett populärt resmål för turister som lockas av de fantastiska bergen och de fridfulla buddhistiska klostren. Bhutan är också ett av de dyraste länderna i världen att besöka, med turistvisum som kostar över 200 dollar. Men för dem som har råd är Bhutan en verkligt magisk plats.

Det första som slår en när man ser Bhutan är landskapets skönhet. Landet är täckt av berg, skogar och floder, och varje sväng ger en ny utsikt att beundra. Bhutan är ett buddhistiskt land och många av dess kloster ligger på fantastiska platser högt uppe i bergen. I Bhutan finns också ett stort antal tempel som besöks av både turister och lokalbefolkningen.

Den bästa tiden att besöka Bhutan är under våren eller hösten när vädret är milt och landskapet är som vackrast. Under vintern är många av de högre belägna områdena täckta av snö, medan det på sommaren kan vara mycket varmt och fuktigt.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Bhutans eluttag. 😊