Reseadapter och eluttag i Benin

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Benin, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Benin. Den typ eller de typer av eluttag som används i Benin är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Benin samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇧🇯

Reseadapter behövs inte till eluttag i Benin

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Benin så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Benin använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Benin samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Benin. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Benin. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Benin

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Benin, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Benin.

Att besöka Benin som turist

Benin är ett av de mest populära turistmålen i Afrika. Landet är känt för sina vackra stränder, frodiga regnskogar och mångsidiga kultur. Benin är ett utmärkt ställe att besöka om du är ute efter en autentisk afrikansk upplevelse. Det finns massor av saker att göra och se i Benin, så se till att lägga till det på din lista över resmål.

Den bästa tiden att besöka Benin är under torrperioden, som pågår från november till mars. Om du är ute efter ett mer tropiskt klimat kan du besöka landet under regnperioden, som pågår från april till oktober. Benin är ett relativt säkert land att besöka, men var alltid försiktig när du reser i Afrika.