Reseadapter och eluttag i Belgien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Belgien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Belgien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Belgien är Typ E och Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Belgien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇧🇪

Reseadapter behövs kanske till eluttag i Belgien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Belgien så kanske du behöver ta med en reseadapter, då de i Belgien bara till viss del använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Det bästa är att ta med en reseadapter, exempelvis kan vi rekommendera denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Belgien.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Belgien samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Belgien. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Reseadapter som passar eluttag i Belgien

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Belgien. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Belgien.

Eluttag som används i Belgien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Belgien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ E som används i Belgien.Illustration av eluttag Typ C som används i Belgien.

Att besöka Belgien som turist

Belgien är ett populärt turistmål av många skäl. Landet är tillräckligt litet för att kunna utforskas på några dagar, men det finns mycket att se och göra. Från den historiska staden Bryssel till de charmiga byarna i Ardennerna har Belgien något för alla. Dessutom är Belgien hemvist för några av de bästa ölen i världen . Här är några tips för att du ska kunna njuta av din resa till Belgien.

Om du är intresserad av historia är Bryssel ett bra ställe att börja. Staden är hemvist för många av Belgiens viktigaste historiska platser, bland annat det kungliga palatset och Grand Place. Bryssel är också en utmärkt plats för att smaka på några av de bästa belgiska rätterna. Se till att prova våfflor och choklad!

Om du är ute efter en mer avslappnad resa är Ardennerna perfekt. Denna vackra landsbygd är hemvist för många charmiga byar, samt några fantastiska vandrings- och cykelleder. Ardennerna är också ett utmärkt ställe att prova några av Belgiens bästa öl.

Oavsett vilken typ av intressen du har så Belgien är ett utmärkt land att besöka. Se till att njuta av det vackra landskapet, den utsökta maten och naturligtvis den världsberömda belgiska ölen!

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Belgiens eluttag. 😊