Denna sida innehåller annonslänkar för Kjell & Company

Behöver man reseadapter i Belgien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Belgien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Belgien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Belgien är och Typ E, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av typen och Typ C, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz.

🇧🇪

Reseadapter behövs till Belgien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Belgien så måste du ta med en reseadapter, då de i Belgien använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Exempelvis är denna reseadapter en riktigt bra reseadapter som fungerar över i princip hela världen. Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Belgien samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Belgien. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Typer av eluttag som används i Belgien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Belgien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Eluttag