Resmål/Reseadapter/Bangladesh

Reseadapter och eluttag i Bangladesh

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Bangladesh, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Bangladesh. Den typ eller de typer av eluttag som används i Bangladesh är Typ A, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 100-125 V respektive 50/60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Bangladesh samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Bangladesh? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Bangladesh till Sverige.

🇧🇩

Reseadapter behövs till eluttag i Bangladesh

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Bangladesh så måste du ta med en reseadapter, då de i Bangladesh använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Bangladesh.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Bangladesh inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Bangladesh.

Reseadapter som passar eluttag i Bangladesh

Det säkraste är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också fungerar i Bangladesh. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Bangladesh.

Reseadapter Bangladesh till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Bangladesh i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Bangladesh till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Bangladesh. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Bangladesh

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Bangladesh, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ A som används i Bangladesh.

Att besöka Bangladesh som turist

Bangladesh är ett av de mest populära turistmålen i världen. Det finns flera skäl till detta, bland annat dess fantastiska natur, dess rika och mångsidiga kulturarv och dess vänliga och välkomnande befolkning.

Bangladesh är ett land med stor naturskönhet. Det är hemvist för några av de vackraste stränderna i världen, liksom berg, skogar och floder. Landets kulturarv är också mycket rikt, med ett antal gamla moskéer och tempel samt en livlig nutida kultur. Folket i Bangladesh är känt för sin värme och gästfrihet, vilket gör det till en mycket välkomnande plats att besöka.

Den bästa tiden att besöka Bangladesh är under den torra säsongen, från oktober till mars. Då är vädret som bäst och landet som vackrast. Om du letar efter en semester som kombinerar naturskönhet, rik kultur och vänliga människor är Bangladesh det perfekta resmålet för dig.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Bangladeshs eluttag. 😊