Resmål/Reseadapter/Azerbajdzjan

Reseadapter och eluttag i Azerbajdzjan

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Azerbajdzjan, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Azerbajdzjan. Den typ eller de typer av eluttag som används i Azerbajdzjan är Typ F, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 220 V respektive 60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Azerbajdzjan samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇦🇿

Reseadapter behövs inte till eluttag i Azerbajdzjan

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Azerbajdzjan så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Azerbajdzjan använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Azerbajdzjan inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Azerbajdzjan.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Azerbajdzjan. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Azerbajdzjan

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Azerbajdzjan, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ F som används i Azerbajdzjan.

Att besöka Azerbajdzjan som turist

Det finns många anledningar till att Azerbajdzjan är populärt bland turister. Landet har en rik kultur och historia, som kan beskådas på de många museerna och de historiska landmärkena. Naturen är också mycket vacker, med Kaspiska havet och Kaukasusbergen som en fantastisk bakgrund. Dessutom är priserna i Azerbajdzjan mycket överkomliga, vilket gör det till en ett bra ställe att besöka med en budget.

Den bästa tiden att besöka Azerbajdzjan är på våren eller hösten, då vädret är milt och det finns färre besökare. Azerbajdzjan är dock ett resmål året runt, och det finns något att göra och se oavsett vilken tid på året du besöker landet. Så om du letar efter ett intressant och prisvärt resmål, se till att lägga till Azerbajdzjan på din lista!