Resmål/Reseadapter/Australien

Reseadapter och eluttag i Australien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Australien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Australien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Australien är Typ I, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Australien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Australien? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Australien till Sverige.

🇦🇺

Reseadapter behövs till eluttag i Australien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Australien så måste du ta med en reseadapter, då de i Australien använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Australien.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Australien som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Australien.

Reseadapter som passar eluttag i Australien

Reseadapter för eluttag Typ I

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Australien, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Australien. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Australien.

Reseadapter Australien till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Australien i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Australien till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Australien. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Australien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Australien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ I som används i Australien.

Att besöka Australien som turist

Australien är populärt bland resenärer av många olika skäl. Landet är känt för sina vackra stränder, sitt varierande landskap och sin välkomnande befolkning. Australiensarna är vänliga och gästfria, och landets många turistmål kommer garanterat att glädja besökare i alla åldrar.

Från den kosmopolitiska staden Sydney till Outbackens fantastiska naturunderverk har Australien något att erbjuda alla som besöker landet. Resenärer som letar efter ett äventyr kommer att hitta mycket att roa sig med, medan de som söker en avkopplande semester kan koppla av på någon av de många sandstränderna. Oavsett vad du har för intressen kommer Australien garanterat att göra dig nöjd.

Den bästa tiden att besöka Australien beror på vilken del av landet du vill utforska. Vädret är i allmänhet milt året runt, men om du hoppas kunna tillbringa tid på stranden är den bästa tiden att besöka mellan december och februari. Om du vill uppleva den australiensiska outbacken är den bästa tiden att resa mellan maj och september.

Populära platser bland turister i Australien

Australien är ett vackert land som har mycket att erbjuda turister. Några populära platser att besöka är Sydney Opera House, Great Barrier Reef och Ayers Rock. Melbourne är också en fantastisk stad att besöka, med många intressanta sevärdheter som Royal Botanic Gardens och Queen Victoria Market. Det finns också många vackra stränder att koppla av på, till exempel Bondi Beach och Byron Bay. Om du letar efter ett land med mycket att se och göra är Australien det perfekta resmålet.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Australiens eluttag. 😊