Reseadapter och eluttag i Aruba

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Aruba, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Aruba. Den typ eller de typer av eluttag som används i Aruba är Typ B, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 125 V respektive 60 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Aruba samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Aruba? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Aruba till Sverige.

🇦🇼

Reseadapter behövs till eluttag i Aruba

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Aruba så måste du ta med en reseadapter, då de i Aruba använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Aruba.

Vidare är den nätspänning och frekvens som används i elnätet i Aruba inte heller samma som den vi är vana vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen eller frekvensen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning och frekvens som gäller i Aruba.

Reseadapter som passar eluttag i Aruba

Reseadapter för eluttag Typ B

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Aruba, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Aruba. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Aruba.

Reseadapter Aruba till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Aruba i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Aruba till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Aruba. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Aruba

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Aruba, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ B som används i Aruba.

Att besöka Aruba som turist

Aruba är ett populärt turistmål av många skäl. Stränderna är några av de vackraste i världen och vädret är perfekt året runt. Aruba är också en mycket säker plats att besöka, och lokalbefolkningen är vänlig och välkomnande. Det finns mycket att göra på Aruba, från att utforska öns naturliga skönhet till att shopping och restauranger.

Den bästa tiden att besöka Aruba är mellan december och april, då vädret är varmt och torrt. Juni-november är den våta säsongen, så om du vill undvika regn bör du planera din resa under vintermånaderna. Aruba är en liten ö, så det är lätt att ta sig runt genom att hyra en bil eller åka kollektivtrafik. Om du letar efter en avkopplande och solig semester är Aruba det perfekta resmålet!

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Arubas eluttag. 😊