Reseadapter och eluttag i Armenien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Armenien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Armenien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Armenien är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Armenien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇦🇲

Reseadapter behövs inte till eluttag i Armenien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Armenien så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Armenien använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Armenien samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Armenien. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Armenien. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Armenien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Armenien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Armenien.

Att besöka Armenien som turist

Armenien är ett land i södra Kaukasus. Landet har varit populärt bland turister i många år på grund av sin rika historia och kultur. Några av de mest populära turistattraktionerna i Armenien är Jerevans operahus, Garni-templet och Geghard-klostret. Armenien är också ett populärt resmål för bergsklättrare, eftersom det finns många utmanande bergstoppar i landet. Dessutom är den armeniska landsbygden mycket vacker och det är ett utmärkt ställe att åka till för en avkopplande semester.

Den bästa tiden att besöka Armenien är från april till oktober, eftersom vädret är mycket behagligt under denna tid. Det går dock också bra att besöka Armenien på vintern, eftersom landet har ett antal skidorter.