Reseadapter och eluttag i Argentina

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Argentina, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Argentina. Den typ eller de typer av eluttag som används i Argentina är Typ I, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230-240 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Argentina samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

Behöver du en resedapter i Sverige för elektriska apparater från Argentina? Vi kan även tipsa om en sådan, klicka bara på följande länk så skrollar vi dig direkt till resedapter Argentina till Sverige.

🇦🇷

Reseadapter behövs till eluttag i Argentina

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Argentina så måste du ta med en reseadapter, då de i Argentina använder sig av eluttag som inte är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Vi rekommenderar denna reseadapter som är framtagen för att fungera med just de eluttag som används i Argentina.

Vidare är frekvensen i elnätet samma i Argentina som i Sverige, men den nätspänning som används är inte samma som den vi är van vid i Sverige. Detta är någonting som är viktigt att vara medveten om, då det troligtvis kommer att krävas en omvandlare för spänningen om din apparat inte kan drivas på samma nätspänning som gäller i Argentina.

Reseadapter som passar eluttag i Argentina

Reseadapter för eluttag Typ I

Denna reseadapter är speciellt framtagen för att fungera i eluttag i Argentina, är ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Universaladapter till hela världen

Ett annat sätt är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som också fungerar i Argentina. Denna universal reseadapter kommer från samma välkända märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Argentina.

Reseadapter Argentina till Sverige

Om du är på jakt efter en reseadapter som passar för elektriska apparater från Argentina i eluttag i Sverige, så kan vi tipsa om en perfekt reseadapter universal som bland annat fungerar för elkontakter från Argentina till Sverige. Den passar för att konvertera elkontakter av typ A, B, G, I, J, L och N för att fungera i svenska uttag av typ F. Se bild på reseadaptern här nedan, samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

En reseadapter universal som fungerar i Sverige med elkontakter från Argentina. Reseadaptern kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns att köpa till bra pris hos många handlare. Det är bara att klicka på bilden eller länken nedan för att läsa mer och hitta bästa priset.

OBS! Vänligen säkerställ att den reseadapter du väljer verkligen fungerar i Sverige.

Eluttag som används i Argentina

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Argentina, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ I som används i Argentina.

Att besöka Argentina som turist

Många väljer att resa till Argentina på grund av dess fantastiska landskap och mångsidiga kultur. Landet har något att erbjuda alla, oavsett om du är ute efter en storstadssemester eller ett äventyr i naturen. Från den kosmopolitiska huvudstaden Buenos Aires till Patagoniens fantastiska glaciärer finns det mycket att se och göra i Argentina.

Lokalbefolkningen är dessutom otroligt vänlig och gästvänlig, vilket gör det lätt att känna sig hemma i detta underbara land. Resenärer kan njuta av utsökt mat, spektakulärt vin och ett pulserande nattliv i Argentina. Det råder ingen tvekan om att detta är ett populärt resmål för turister från hela världen.

Den bästa tiden att besöka Argentina beror på vad du vill se och göra. Sommarmånaderna (december-februari) är perfekta för att utforska stränderna och njuta av det milda vädret. Om du är intresserad av vandring och skidåkning är vintermånaderna (juni till augusti) ett bättre val. Oavsett vilken tid på året du väljer kommer Argentina garanterat att förvåna dig med sin naturliga skönhet och livfulla kultur.

Glöm inte heller reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Argentinas eluttag. 😊