Reseadapter och eluttag i Angola

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Angola, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Angola. Den typ eller de typer av eluttag som används i Angola är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Angola samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇦🇴

Reseadapter behövs inte till eluttag i Angola

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Angola så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Angola använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Angola samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Angola. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Angola. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Angola

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Angola, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Angola.

Att besöka Angola som turist

Angola håller snabbt på att bli ett populärt turistmål tack vare sin fantastiska natur, rika kultur och ett varierat djurliv. Från de böljande kullarna i den gröna Namibe-provinsen till de vida öppna slätterna i Huambo-provinsen finns det något för alla i Angola. Besökare kan njuta av vandring och camping i de vackra nationalparkerna, dykning eller att åka på en tur i det klara vattnet utanför kusten eller bara koppla av på en av de många sandstränderna.

Angola är också hemvist för ett antal UNESCO-världsarv, bland annat den gamla staden Mbanza Kongo och Namiböknen. Med så mycket att se och göra är det inte konstigt att Angola är snabbt att bli ett av de främsta turistmålen.