Reseadapter och eluttag i Albanien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Albanien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Albanien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Albanien är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Albanien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇦🇱

Reseadapter behövs inte till eluttag i Albanien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Albanien så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Albanien använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Albanien samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Albanien. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Albanien. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Albanien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Albanien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Albanien.

Att resa till Albanien

Albanien är ett litet, men varierande land att besöka. Med vackra kustutsikter, bergig terräng och några av världens bästa maträtter är det inte konstigt att så många människor väljer att besöka landet varje år. Sedan finns det en sak som man verkligen inte får missa med Albanien, nämligen maten. Majoriteten av de albanska rätterna har lammkött som en av huvudingredienserna. En maträtt som man måste prova kallas Fërgesë (uttalas "fur-geh-shuh") som huvudsakligen består av paprika, tomater, vitlök och lök med köttbullar gjorda av malet nötkött eller lammkött som serveras ovanpå.

Men glöm inte reseadaptern för att kunna använda dina prylar i Albaniens eluttag. 😊