Resmål/Blogg/Ta färjan till Tyskland

Smart start till Europa: Färja till Tyskland

Snart är det dags för semestersäsongen och många börjar planera sin resa till Europa. Sommaren är en fantastisk tid att besöka Europa, med varma temperaturer, solsken och möjligheten att utforska några av världens mest berömda turistattraktioner. För många är semestern en tid att koppla av, utforska nya platser och uppleva nya kulturer. Oavsett om du tänker att du ska resa ensam, med familjen eller med vänner, finns det många saker att tänka igenom när du planerar din resa till Europa.

En av alla dessa saker är hur man planerar sin rutt. Men redan rubriken på denna text har avslöjat hur vi tänker att det är smartast att börja Europaresan. Japp...

Ta färjan till Tyskland - bästa sättet att starta semestern

Att ta färjan från Sverige till Tyskland är ofta det bästa alternativet om du vill resa till Tyskland eller stora delar av Europa. Här är några skäl till varför det kan vara smartast att börja din resa till Europa med att ta färjan till Tyskland från Sverige:

  1. Enkel och bekväm transport: Att ta färjan från Sverige till Tyskland är en bekväm och enkel transportlösning. Du kan njuta av en avkopplande resa över Östersjön och undvika trafiken på vägarna. Dessutom finns det flera färjealternativ att välja mellan, beroende på din resrutt och dina behov.
  2. Centralt läge: Tyskland ligger centralt i Europa, vilket gör det till en utmärkt utgångspunkt för att utforska andra länder i regionen. Med enkel tillgång till vägar och järnvägar kan du enkelt ta dig till andra europeiska städer från Tyskland.
  3. Kulturella upplevelser: Om du planerar att besöka Tyskland och andra länder i Europa, kan du få en kulturell upplevelse redan på färjan. Många färjor erbjuder underhållning, shopping och matupplevelser som ger dig en försmak av den europeiska kulturen.
  4. Budgetvänligt: Att ta färjan till Tyskland är ofta en mycket budgetvänlig lösning. Jämfört med att flyga eller ta tåget kan färje alternativet vara mer prisvärt, särskilt om du har din egen bil eller cykel med dig.

Sammanfattningsvis är det ofta smartast att börja din resa till Europa genom att ta färjan till Tyskland på grund av dess enkelhet, bekvämlighet, centrala läge, kulturella upplevelser och budgetvänlighet. Tänk på det när du planerar att ta bron över!

Vilka rederier har färjetrafik mellan Sverige och Tyskland

Det finns flera rederier som har färjetrafik mellan Sverige och Tyskland. Här är några av de vanligaste rederierna som erbjuder plats för både passagerare och fordon.

Stena Line

Stena Line är ett av de ledande rederierna och erbjuder färjelinjer på tre av de mest populära rutterna;

Färjorna från Trelleborg till Rostock avgår från Trelleborg flera gånger om dagen och resan tar 6-7 timmar beroende på tid och dag. Avgångstiderna varierar beroende på säsong, så det är alltid bäst att kolla med Stena Line för att få uppdaterad information om tider och priser.

Turen mellan Göteborg och Kiel avgår en gång om dagen och resan tar cirka 14-15 timmar. Avgången sker på kvällen och ankommer till Kiel nästa morgon. Under färjeturen finns det gott om underhållning och matalternativ att välja mellan för att göra resan så bekväm som möjligt.

Stena Line erbjuder också färjealternativ från Varberg till Grenå som du kan använda för att fortsätta din resa till Tyskland. Från Grenå kan du ta en annan färja till Tyskland.

Bild på en av Stena Lines färjor som lägger till i Kiel.

En av Stena Lines färjor som lägger till i Kiel.

TT-Line

TT-Line är ett mycket populärt alternativ för färjetrafik mellan Sverige och Tyskland. De driver färjor på två av de mest populära rutterna;

Färjorna från Trelleborg till Rostock trafikerar flera gånger om dagen och resan tar 6-7 timmar. Rutten mellan Trelleborg och Travemünde avgår flera gånger om dagen och resan tar 7-9 timmar. Precis som med Trelleborg-Rostock-rutten, varierar tiderna beroende på säsong, så det är alltid bäst att kolla med TT-Line för att få uppdaterad information om tider och priser.

Scandlines

Även Scandlines erbjuder färjetrafik mellan Sverige och Tyskland på rutten Ystad - Rostock som vanligtvis avgår två gånger per dag. Resan tar 6-7 timmar beroende på avgångstid och dag.

Finnlines

Slutligen Finnlines som kör den populära rutten Trelleborg - Travemünde. Färjorna avgår normalt flera gånger per dag och resan tar 7-9 timmar beroende på tid och dag.

För samtliga rederier gäller att det är bra att kontrollera vilka tider som gäller för just den dag och sträcka du planerat att åka. En annan fördel är så klart att förboka din biljett så du med säkerhet vet att du kommer med då du planerat!

Ha en härlig semester! 😃


Publicerat 2023-02-16