Resmål/Blogg/Saker att göra i Frankfurt

Platser och upplevelser du inte får missa i Frankfurt

Det bästa sättet att uppleva en kultur är att gå ut och uppleva den. Och finns det något bättre sätt att göra det än att resa? Jag som reser regelbundet har haft möjlighet att se sevärdheter som jag aldrig skulle ha sett annars, äta fantastisk mat, träffa fascinerande människor från hela världen - allt medan jag har utforskat min egen bakgård. Det är därför som Frankfurt bör finnas med på din radar när du letar efter nästa semesterdestination!

Populära platser att besöka i Frankfurt

Nationalmuseum (Alte Nationalgalerie)

Nationalmuseet (Alte Nationalgalerie) i Frankfurt är ett måste för alla som besöker staden. Museet rymmer en imponerande samling konst från den romantiska perioden, bland annat verk av Caspar David Friedrich och Johann Wilhelm Schirmer. Det är också värt att notera att museet är inrymt i en vacker byggnad som är en del av Berlinpalatset.

Goethehuset

Frankfurt är en storstad med mycket att se och göra. En av de mest imponerande byggnaderna som jag har sett i staden är ett storslaget fyravåningspalats som kallas Goethehuset. Denna byggnad öppnade sina dörrar för första gången för nästan 200 år sedan som ett litterärt sällskap för alla som var intresserade av litteratur och uppkallades efter Johann Wolfgang von Goethe, en av Tysklands mest kända författare. Goethehuset är tillägnat att hylla den tyska litteraturen.

St. Catherine-kyrkan

St Catherine-kyrkan är en vacker, historisk byggnad i hjärtat av Frankfurt. Den är väl värd ett besök om du är i området! Kyrkan har en fantastisk arkitektur och intrikata detaljer, och den används ofta som plats för bröllop och andra speciella evenemang. Håll ögonen öppna i kyrkan för en intressant staty av Maria, som avbildas när hon delar ut rosor.

Löwenbräu-bryggeriet

En av de bästa sakerna att göra i Frankfurt är att gå på en bryggeritur på Löwenbräu-bryggeriet. Det är ett av de äldsta bryggerierna i Frankfurt, med rötter ända tillbaka till 1420 då det grundades av två bröder vid namn Hans och Konrad Birrer.

När du går runt i lokalerna kan du känna historien i varje hörn och vrå - även i deras alldeles egna "Löwenkrone" eller Lion's Crown Lounge där de serverar utsökta öl som bryggs på plats. Det finns fem olika typer av rundturer för besökare som vill uppleva brygghuset, oavsett om du är där för en snabb 45 minuters-tur eller om du har tid för något mer djupgående.

Jag tror att det bästa sättet att uppleva det är att följa med på deras guidade tur som tar dig genom bryggeriets historiska byggnader och rum. Du får också lära dig om deras traditionella metoder för att brygga mat och avslöjar några hemligheter som hålls inom den gamla fabrikens väggar.

Zeil

Zeil i Frankfurt är stadens centrum och en av de viktigaste stadsdelarna. Det kännetecknas av stadsbyggnader, shoppingområden, restauranger, kaféer och hotell som är populära bland turister. Zeil i Frankfurt har fått sitt namn efter en flod som ansluter till Main. Detta område är det viktigaste shoppingdistriktet i Frankfurt.

Populära saker att göra i Frankfurt

Besök katedralen i Frankfurt

Katedralen är Tysklands högsta kyrka och byggdes mellan 1368-1832. Den kan ses från hela Frankfurt, vilket är anledningen till att den också kallas "stadens torn". Tornen är gjorda av sandsten och marmor. I det ena tornet finns en klocka som byggdes 1843 av Christian Heinrich Friedrich Wessels.

Katedralen har fyra klockor som väger cirka 14 ton vardera. De gjöts 1741 av Johann Georg Weidlich till kejsar Karl VII:s födelsedag när han kom på besök till Frankfurt med sin hustru Maria Theresia av Österrike (även känd som kejsarinnan Maria Theresia).

Katedralens interiör anses vara en av de mest värdefulla i Tyskland eftersom den innehåller över 70 verk av Lucas Cranach, en tidig tysk renässansmålare. Fönstren är också värda att se eftersom de är gjorda av färgat glas och byggdes av Franz Mayer & Co, som grundades 1810.

Ta en båttur på floden Main

Om du letar efter en billig aktivitet som ger dig några av de mest spektakulära vyerna över Frankfurt kan du ta en båttur på floden Main. Du kan välja mellan olika turalternativ som låter dig utforska stadens historiska byggnader och de livliga flodbankerna, eller så kan du gå på en guidad tur för att lära dig mer om livet i Frankfurt genom att gå runt några av stadens mest kända landmärken. Och om du känner dig äventyrlig, varför inte prova att ta en tur på en av våra trampbåtar eller kajaker?

Ta en bit mat på det populära varuhuset Karstadt

Karstadt är en av de äldsta matmarknaderna i Frankfurt och det är ett utmärkt ställe att ta en snabb bit mat på. Den är öppen måndag till lördag från 7:30 till 19:00 och söndag från 8:30 till 13:00.

Ta en tur i Frankfurts "gamla stad" eller Altstadt

Gamla stan är ett utmärkt ställe för att dricka kaffe av hög kvalitet medan du tittar på folk eller för att äta en traditionell tysk middag. Du kan besöka Alte Oper som är ett av de vackraste operahusen i Tyskland. Här kan du uppleva några av de bästa klassiska konstverken och föreställningar från hela världen. Staden har också en amfiteater utomhus som ofta är värd för konserter.

Sammanfattning

Det är svårt att veta vad man ska göra när man besöker en ny stad eftersom det finns så många alternativ, men Frankfurt är värt att utforska. Oavsett om du vill gå på en guidad tur eller ta in sevärdheterna på egen hand kommer den här artikeln att hjälpa dig att guida dig genom några av de bästa platserna och upplevelserna som du inte får missa när du är i Frankfurt!


Publicerat 2021-12-21