Skönhetens stad Köln

Köln är en stad som verkligen tar sin skönhet på allvar, och det är även en stad där man kan njuta av det goda livet. Staden har flertalet vackra landmärken och intressanta byggnader. Katedralen i Köln, Kölner Dom, är till exempel ett riktigt landmärke och en mycket imponerande byggnad. Det tar nästan en timme att trampa alla steg upp till toppen av byggnaden, men det är det verkligen värt. Utsikten där uppe är magnifik. I staden finns också en utsökt Synagoga som kan vara mycket intressant att titta närmare på, liksom de tolv romaneska kyrkorna som man hittar runt om i staden.

Gamla Stan med anor från medeltiden

I Gamla Stan, som har anor från medeltiden, finns två mycket vackra parker. Hit kommer många och har picnic, grillar eller helt enkelt bara njuter av solens värmande strålar. Här finns också ett antal små ölhak som man kan fika på, tyskarna älskar ju sin öl som så många vet. Gamla Stan själv stoltserar med många vackra hus och trevliga ölhallar, där man även kan få mycket god mat serverad. I Gamla Stan hittar man även den trevligaste shoppingen och de mysigaste restaurangerna i hela Köln. Det är väl värt tiden att verkligen ta sig tid att upptäcka området, och att ge sig in i de myllrande gränderna som döljer många skönheter. Om man vill äta bör man prova den lokala maten, och någon av de olika lokala ölsorterna.

Vackra Köln

Museer av hög kvalitet pryder staden

De museer som finns i Köln håller alla en mycket hög kvalitet. Vid Kölner Dom finns till exempel Museum Ludwig som visar modern konst, Museum für Angewandte Künst är ett annat konstmuseum som visar modern design och har olika temautställningar. Wallraff-Richartz Museum har en mycket vacker konstkollektion och är väl värd ett besök. Römisch-Germanisches Museum har utställningar om den romerska historiken som färgat området, glöm inte att ta en promenad runt själva museet vilket kan vara en upplevelse i sig.

Fantastiskt kultur- och uteliv

Köln har även ett mycket rikt och spännande kulturliv. Det finns framför allt många intressanta festivaler och evenemang på gång under hela året. Det finns också ett Phantasialand som är inspirerat av, och faktiskt delvis även sponsrat av, Michael Jackson. För den som tycker om njutning är det också mycket populärt att gå på spa i Köln. Här är konkurrensen mellan de olika spa-anläggningarna hög, vilket borgar för en härlig kvalitet till mycket bra pris. Det är också mycket hålligång på nätterna i Köln, och det finns många olika diskotek och klubbar att välja mellan.

Enkelt att ta sig runt i och utanför Köln

Om man vill göra en utflykt utanför staden rekommenderas orten Brühl, där kan man finna ett mycket vackert palats vid namn Augustusburg. Inuti detta palats hittar man den mest fantastiska rokokoinredning man kan tänka sig. Man tar sig lätt hit med tåg, det tar ca. 20 minuter.

Liksom de flesta andra större tyska städer har Köln ett mycket välutvecklat transportsystem. Här finns tunnelbana, bussar och spårvagn att välja mellan. Staden är ganska stor och det kan vara tröttsamt att gå sig runt hela staden, så passa på att skaffa ett turistpass med tillgång till kollektivtrafiken. Om ni vill läsa mer om Köln kan vi rekommendera sajten Tyskland.nu som har en hel sektion helt dedikerad till Köln.

Artiklar om andra städer i Tyskland

BerlinDortmundDüsseldorfHamburgHannoverMünchen

Andra artiklar om Tyskland

Tysklands klimat Shopping i Tyskland
Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com