Stolta Hannover

Till ytan är Hannover en ganska ny stad, men Hannover var även en av de städer som raserades mest under slutet av Andra världskriget. Gamla Stan i Hannover känns genuint historisk, men är faktiskt ditflyttad. Den samlades ihop av de hus som fanns kvar efter kriget, och flyttades dit. Runt och i Hannover finns många grönområden, vilket gör Hannover till en mycket vacker och mjuk stad.

Ren och proper stad

Hannover hålls mycket ren och proper, mycket tack vare de stora internationella evenemang som ofta hålls i Hannover. Det är även en bra stad att gå och shoppa i, eller bara strosa längs gatorna. Om man vill shoppa kan man exempelvis gå till det helt nyrenoverade köpcentret som ligger nedanför tågstationen. Eller så kan man gå till Kröpcke, vilket är ett område helt utan trafik som är det verkliga butiksområdet. Här kan man också hitta många trevliga caféer och restauranger. Tänk bara på att det mesta tyvärr är stängt under söndagar.

Fina trädgårdar och gröna upplevelser

Hannoverborna är mycket stolta över sina fina planteringar och trädgårdar. Men den finaste av dem alla är nog ändå Herrenhäuser Gärten, en trädgård i barock stil som blev anlagd under 1600-talet. Denna trädgård får man verkligen inte missa! Stadtpark är annars en mycket fin park och här finner man även Hannover Zoo, som är ett mycket trevligt zoo som passar hela familjen. Det otroligt vackra Neues Rathaus är också en upplevelse vör ögonen, med sin vackra byggnad ackompanjerat med vattnet och parken. Här finns även minimodeller av Hannover sett över olika tidsepoker.

Stadshuset i Hannover

Det finns också många museer att besöka i Hannover, och de flesta av dem har gratis inträde under fredagar. Här finns bland annat Landesmuseum och det Historiska Museet med många intressanta historiska utställningar. Men även konstmuseet Sprengel Museum som bland annat visar verk av Picasso, samt Wilhelm-Busch Museum och det kanske lite annorlunda (men spännande) Blindenmuseum Hannover som visar hur det har varit att vara blind genom tiderna.

Mycket fint utanför staden

Om man vill kan man även ta sig en liten bit utanför staden, där det finns mycket att upptäcka. Bland annat finns det en hel del slott i de vackra trakterna runt staden. Schloss Marienburg som ligger två mil söder om Hannover brukar vara en mycket trevlig dagstur.

Varje sommar smäller det högt i Hannover, högt av fyrverkeriföreställningar. De har nämligen ett världschampionat i fyrverkeri under sommaren, och på våren och hösten sprakar det nästan varje helg under någon slags festival. För hamburgborna älskar verkligen sina festivaler och fyrverkerier. Det är annars mycket lätt att ta sig runt i Hannover, precis som i de flesta andra tyska städer. Här finns bussar, spårvagn och tunnelbana som är lätta för turister att använda. Om ni vill läsa mer om Hannover kan vi rekommendera sajten Tyskland.nu som har en hel sektion helt dedikerad till Hannover.

Artiklar om andra städer i Tyskland

BerlinDortmundDüsseldorfHamburgKölnMünchen

Andra artiklar om Tyskland

Tysklands klimat Shopping i Tyskland
Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com