Öl och mode i Düsseldorf

Düsseldorf ligger i västra Tyskland, och sägs av många vara ölets hemstad och även Tysklands främsta modestad. Staden ligger vackert belägen där floden Düssel förenas med floden Rhen. Ett mycket välkänt landmärke i staden är den vackra och höga TV-masten Rheinturn, som byggdes under 1980-talet. I Düsseldorf njuter man framför allt av det goda livet, dricker mustig öl, shoppar och uppskattar den moderna konst och arkitektur som Düsseldorf har att erbjuda.

En riktig kulturstad

Düsseldorf är en stad som har en lång och ädel kulturhistoria, och var under 1600 och 1700-talen en riktig kulturmetropol. Idag kan man fortfarande uppleva allt från klassisk till avant-garde konst i stadens olika gallerier och föreställningar. Bland dem kan nämnas den mycket ståtliga operan Deutsche Oper am Rhein, Düsseldorfer Schauspeilhaus som öppnades redan år 1585, Kommödchen med sin politiska kabaré och Tonhalle Düsseldorf som förutom klassisk musik även har både popkonserter och andra föreställningar.

Trevlig shopping och mysiga miljöer

I Düsseldorf hittar man även flera mysiga stadsområden av olika karaktär. Till exempel i området Altstadt kan man upptäcka oerhört många små och mysiga gränder, intressanta kyrkor och givetvis stora ölhallar och rena bryggerier. Det är hit som man söker sig när man vill njuta av livet, och av Düsseldorfs goda öl. Här finns också ett mycket trevligt torg, Burgplatz, dit turisterna flockas för att njuta av livet. Där kan man passa på att prova det inhemska ölet Altbier, eller örtlikören Killepitch. Ett annat hett tips är att kika in i ett bryggeri, och där få följa ölets väg från humle till stopet. I Altstadt finns dessutom många trevliga shoppingmöjligheter, och här kan man alltid hitta intressanta små butiker.

Spännande arkitektur i Düsseldorf

Är det istället lite lyxigare shopping man är ute efter beger man sig enklast till den enorma gatan Göningsallee, där kan man hitta mängder av butiker och varuhus. Området räknas faktiskt som ett av de mest exklusiva shoppingområdena i hela Europa. Vill man istället bara ta det lugnt och njuta av livet, då går man bäst till Rheinuferpromenade och promenerar, spelar lite boule eller helt enkelt bara tittar på folk.

Många museer pryder gatorna

Düsseldorf inhyser givetvis också många intressanta museer. Det finns framför allt ett stort kombinerat akvarium och zoologiskt museum vid namn Aquazoo-Löbbeke-Museum, vilket är passande för hela familjen. Det finns också ett intressant Goethemuseum, Forum NRW, som visar lokal kulturhistoria för Düsseldorf. Men det finns även ett intressant Stadtmuseum om Düsseldorf som stad samt flera spännande konstmuseer. Framför allt är Düsseldorf känt för sin mycket moderna konst, och det finns faktiskt hundratals med gallerier att upptäcka.

Düsseldorf är också en intressant stad för här finns även den största japanska kolonin i Europa stationerad. Varje vår håller staden en mycket spännande karneval som är en riktig upplevelse. Det är lätt att ta sig fram och runt i staden, i Düsseldorf ligger en stor knutpunkt för det tyska tågnätet och i staden själv tar man sig lätt runt med spårvagn, buss och tunnelbana. Om ni vill läsa mer om Düsseldorf kan vi rekommendera sajten Tyskland.nu som har en hel sektion helt dedikerad till Düsseldorf.

Artiklar om andra städer i Tyskland

BerlinDortmundHamburgHannoverKölnMünchen

Andra artiklar om Tyskland

Tysklands klimat Shopping i Tyskland
Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com