Resmål/Tyskland

Flitiga och starka Tyskland

Tyskland är till folkmängd räknat det absolut största landet i Europa. Landets historia är dock starkt påverkat av de två världskrigen, som inträffade i början och under mitten av 1900-talet, och även Kalla kriget som följde efter Andra världskriger. År 1990 återförenades dock Väst- och Östtyskland, och blev således Förbundsrepubliken Tyskland. Detta innebar bland annat att den mur som delade Berlin, Berlinmuren, bröts ned under dunder och brak.

Stor ekonomisk kraft i EU

Idag har Tyskland vuxit till en av de starkaste ekonomiska krafterna i EU, och utvecklingen i landet har nästan gått fasansfullt fort sedan Andra världskriget - och pågår faktiskt fortfarande än idag. Här råder ett mycket aktivt och attraktivt affärsliv, och kulturlivet lever och frodas som aldrig förr. Och trots härjningarna under krigen tronar fortfarande många gamla slott, herresäten, kyrkor och katedraler överallt i Tyskland, ackompanjerat av en fantastisk böljande natur.

Ett vidsträckt land

Tyskland som land sträcker sig ända från Östersjön i norr till Alperna i söder. I norr hittar man de gamla hansastäderna med sitt rika förflutna, såsom Hamburg, Rostock, Lübeck och Kiel. De genomgår än idag en stor förändring från industrihamnar till moderna affärscentrum, och i detta område händer det i princip alltid något spännande.

Stolta Tyskland

I öster, i det forna Östtyskland, finner man jättemetropolen Berlin, en stad som genomgått många spännande förändringar sedan 1990 då Järnridån föll. Från att ha varit två helt separata delar, har numer Berlin smält samman till en bubblande och sjudande enhet med ett enormt levande kulturliv.

I väster i Rhenområdet ligger städerna på rad, städer som Essen, Düsseldorf, Köln och den gamla huvudstaden i Västtyskland, Bonn. Här finns också en mycket vacker natur, härliga gamla slott och en mycket rik kulturhistoria. För att inte tala om de goda vinerna som också produceras här, liksom på många andra håll i Tyskland. I söder finns Tysklands kanske mest populära stad München, staden som har allt och lite till, och som har nära till sådant den saknar, såsom t.ex. Alperna.

Krigstiden har satt sina spår

Flera av Tysklands städer bombades tyvärr häftigt under Andra världskriget, men å andar sidan har det gett plats för en ganska spännande och modern arkitektur som blandats med det gamla som överlevt. På många håll i landet kan man också lära sig mer om den intressanta nutidshistoria Tyskland har genomgått, även den lite mindre smickrande delen.

Stark musik-kultur

Tyskland är ett av de större musikländerna i Europa. Här fullkomligen älskar man sin schlager, och även svenska dansband går hem bland tyskarna. Klubbmusiken är också mycket väl utvecklad, då tyskarna älskar klubbar och fester i alla de former. Allra helst i Berlin. Men det finns också en riktigt fräsch musikhistoria, som än idag känns riktigt levande. Här bodde stora klassiska musiker såsom Wagner, Strauss, Bach, Mendelssohn och många fler. Även idag stoltserar Tyskland med ett antal fantastiska operasångare och klassiska storheter, ett besök till en opera är verkligen en upplevelse.

Utmärkta transportsystem

Landet i sig har ett utmärkt transportsystem, och städerna är ofta mycket välplanerade och har många olika kommunikationsmedel såsom tåg, tunnelbanor, bussar och spårvagnar. De stora vägarna i Tyskland är mycket väl förberedda för höga farter, så pass att hastigheten på Autobahn är fri. Det finns också många fina cykelvägar utmed landet.

Turistinformation Tyskland

Artiklar om städer i Tyskland

BerlinDortmundDüsseldorfHamburgHannoverKölnMünchen

Andra artiklar om Tyskland

Tysklands klimat Shopping i Tyskland
Denna sida innehåller annonslänkar till GetYourGuide.com