Denna sida innehåller annonslänkar för Kjell & Company

Reseadapter och eluttag i Tchad

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Tchad, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Tchad. Den typ eller de typer av eluttag som används i Tchad är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Tchad samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇹🇩

Reseadapter behövs inte till eluttag i Tchad

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Tchad så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Tchad använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Tchad samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Tchad. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Eluttag som används i Tchad

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Tchad, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Tchad.