Reseadapter och eluttag i Tchad

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Tchad, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Tchad. Den typ eller de typer av eluttag som används i Tchad är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Tchad samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇹🇩

Reseadapter behövs inte till eluttag i Tchad

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Tchad så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Tchad använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Tchad samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Tchad. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Tchad. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Tchad

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Tchad, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Tchad.

Att besöka Tchad som turist

Tchad är ett land som snabbt vinner popularitet bland turister. Detta lilla, inlandslösa land ligger i hjärtat av Afrika och är hem för en mängd olika kulturer och landskap. Från de livliga marknaderna i huvudstaden N'Djamena till de vidsträckta ökenlandskapen i norr har Tchad något att erbjuda alla.

Den bästa tiden att besöka Tchad är under torrperioden, som pågår från oktober till april. Under denna tid är vädret svalare och risken för regn är mindre. Men även under den våta säsongen (maj till september) är Tchad fortfarande ett utmärkt ställe att besöka.