Resmål/Reseadapter/Mauretanien

Reseadapter och eluttag i Mauretanien

Här kan du läsa mer om vilken typ av eluttag som används i Mauretanien, samt även läsa mer om huruvida man måste skaffa sig en reseadapter eller inte när man besöker Mauretanien. Den typ eller de typer av eluttag som används i Mauretanien är Typ C, samtidigt är den standardspänning samt den standardfrekvens som används 230 V respektive 50 Hz. I Sverige använder vi eluttag av Typ C och Typ F, sedan är vår standardspänning är 230 V och vår standardfrekvens 50 Hz. Här nedan kan du se om du behöver en reseadapter till eluttag i Mauretanien samt få rekommendationer kring passande reseadapter.

🇲🇷

Reseadapter behövs inte till eluttag i Mauretanien

Med detta sagt kan vi konstatera att om du reser till Mauretanien så behöver du inte ta med någon reseadapter, då de i Mauretanien använder sig av eluttag som är kompatibla med de kontakter och apparater som vi använder Sverige. Men om man skall besöka grannländer kan det ändå vara klokt att ta med en reseadapter, exempelvis är denna reseadapter riktigt bra då den fungerar över i princip hela världen.

Vidare är både nätspänningen och frekvensen som används i elnätet i Mauretanien samma som den som används i Sverige, så de apparater du använder i Sverige borde även fungera helt utan problem i Mauretanien. Någon transformator borde inte vara nödvändig med andra ord.

Universaladapter till hela världen

Det säkraste när man skall ut och resa är att köpa en reseadapter universal för hela världen, som då också garanterat fungerar i Mauretanien. Denna universal reseadapter kommer från ett välkänt märke (Skross) och finns också att köpa till bra pris hos många handlare. Här nedan finns bilder på reseadaptern samt en lista över de butiker som har det bästa priset just nu.

Eluttag som används i Mauretanien

Här nedan kan du se bilder på de eluttag som används i Mauretanien, de gör det lätt för dig att jämföra med de kontakter du har för att se t.ex. likheter och skillnader.

Illustration av eluttag Typ C som används i Mauretanien.

Att besöka Mauretanien som turist

Mauretanien är ett populärt turistmål, särskilt bland dem som söker en exotisk och unik upplevelse. Landet är hemvist för en mängd olika kulturer och traditioner, vilket gör det till en fascinerande plats att besöka. Mauretanierna är också varma och välkomnande människor, vilket gör det lätt att känna sig hemma i landet.

Den bästa tiden att besöka Mauretanien är under de svalare månaderna november-februari. Då är temperaturen mer uthärdlig, vilket gör det lättare att utforska landet. De varmaste månaderna är mars till juni, då temperaturen kan nå upp till 40 grader Celsius.